top of page

Alphacursus

Alpha-cursus... iets voor jou?

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Ben je op zoek, maar heb je geen idee waarnaar? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof of je geloof opfrissen? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou! Met jou zijn er vele anderen die zoeken naar antwoorden op levensvragen. In heel Nederland en zelfs wereldwijd wordt de Alpha-cursus gegeven.

Wat is de Alpha-cursus?

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Dat is de Alpha-cursus! Op de cursus ontmoet je verschillende mensen, ieder met zijn of haar persoonlijke vragen en ideeën. Daar is tijd en aandacht voor. Tijdens de cursus wordt op een eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

 

Wat zijn de onderwerpen?

Gedurende de cursus worden er vijftien onderwerpen besproken. We noemen er een aantal om je een idee te geven:

  • Is er meer?

  • Wie is Jezus?

  • Waarom zou ik bidden en hoe?

  • Waarom zou ik in de bijbel lezen?

  • Hoe leidt God ons?

  • Hoe zit het met de kerk?

 

Wat kun je verwachten?

De Alpha-cursus wordt gegeven op tien avonden en een weekend (zaterdag en de mogelijkheid om op zondagochtend samen een kerkdienst te bezoeken). Iedere cursusavond start met een gezellige maaltijd. Een leuke gelegenheid om je medecursisten en de cursusleiders te leren kennen. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over een van de vijftien onderwerpen, ondersteund met pakkende voorbeelden. Daarna wordt er in kleinere groepen doorgepraat over dit onderwerp en is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Ook is er koffie/thee en muziek. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste cursusavond vrijblijvend kennismaken. Op deze avond krijg je alle cursusinformatie en ontmoet je de andere cursisten en de teamleden. Je bent hartelijk welkom! Het is wel fijn als je ongeveer een week van te voren laat weten of je komt i.v.m. de maaltijd.

Wat kost de cursus?

De Alpha-cursus kost niets. Voor de wekelijkse maaltijd wordt wel een kleine vrijwillige vergoeding gevraagd.

 

Locatie

Christelijke Gereformeerde Kerk De Voorhof
Frederik Hendriklaan 11
3851 XA Ermelo

Aanmelden

Als je interesse is gewekt, nodigen we je uit om je aan te melden. Dat kan via de website  www.alpha-ermelo.nl

Meer informatie

Voor  meer informatie kun je ook de landelijke website bezoeken  www.alpha-cursus.nl

bottom of page