Alphacursus

Alpha-cursus... iets voor jou?

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Ben je op zoek, maar heb je geen idee waarnaar? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof of je geloof opfrissen? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou! Met jou zijn er vele anderen die zoeken naar antwoorden op levensvragen. In heel Nederland en zelfs wereldwijd wordt de Alpha-cursus gegeven.

Wat is de Alpha-cursus?

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Dat is de Alpha-cursus! Op de cursus ontmoet je verschillende mensen, ieder met zijn of haar persoonlijke vragen en ideeën. Daar is tijd en aandacht voor. Tijdens de cursus wordt op een eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?

Gedurende de cursus worden er vijftien onderwerpen besproken. We noemen er een aantal om je een idee te geven:

• Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom zou ik bidden en hoe?
  • Waarom zou ik in de bijbel lezen?
  • Hoe leidt God ons?
  • Hoe zit het met de kerk?

Wat kun je verwachten?

De Alpha-cursus wordt gegeven op tien avonden en een weekend (vrijdagavond/zaterdag en de mogelijkheid om op zondagochtend samen een kerkdienst te bezoeken). Iedere cursusavond start met een gezellige maaltijd. Een leuke gelegenheid om je medecursisten en de cursusleiders te leren kennen. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over een van de vijftien onderwerpen, ondersteund met pakkende voorbeelden. Daarna wordt er in kleinere groepen doorgepraat over dit onderwerp en is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Ook is er koffie/thee en muziek. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste cursusavond vrijblijvend kennismaken. Op deze avond krijg je alle cursusinformatie en ontmoet je de andere cursisten en de teamleden. Je bent hartelijk welkom! Het is wel fijn als je ongeveer een week van te voren laat weten of je komt i.v.m. de maaltijd.

Wat kost de cursus?

De Alpha-cursus kost niets. Voor de maaltijd en de accommodatie voor het weekend wordt wel een kleine vrijwillige vergoeding gevraagd.

Waar en wanneer?

De Alpha-cursus 2017 wordt gegeven op maandagavond en start om 19.00 uur op de volgende data:

• 11 september (startavond)
  • 18 september
  • 25 september
  • 2 oktober
  • 9 oktober
  • 23 oktober
  • 27-28 oktober (weekend)
  • 29 oktober (in overleg gezamenlijk naar de kerk)
  • 6 november
  • 13 november
  • 20 november
  • 27 november (slotavond)

Christelijke Gereformeerde Kerk De Voorhof
Frederik Hendriklaan 11
3851 XA Ermelo

Aanmelden

Als je interesse is gewekt, nodigen we je uit om je aan te melden. Je kunt je telefonisch of per e-mail aanmelden bij Gerwin Staal:
telefoon: 0341-556645
e-mail: gerwinstaal@gmail.com
vermeld daarbij het onderwerp Alpha-cursus, je naam, je adres en je telefoonnummer.

Meer informatie

Voor informatie kun je ook de landelijke website bezoeken en je eventueel via die site aanmelden: www.alpha-cursus.nl. Ga naar  ‘vind een cursus bij jouw in de buurt’  en voer  ‘Ermelo’  in. Kies dan ‘Frederik Hendriklaan 11’ . Via de website www.alpha-ermelo.nl kun je informatie lezen m.b.t. de cursus en je aanmelden.